Úvod Media

Poe Poe bude expandovat za úspěchem do ciziny

Český fast-foodový koncept Poe Poe míří prostřednictvím franšízingu do dalších zemí Evropské unie. Na expanzi v tuzemsku však nezapomíná.

Za hranice České republiky má Poe Poe v plánu proniknout prostřednictvím master-franšízové licence. V současné době tak vedení společnosti Industriale food s.r.o., která za konceptem stojí, hledá vhodné partnery pro udělení licence v zahraničí. Rozšiřovat svou síť bude i na domácím trhu.

V Česku nyní najdeme 8 poboček tohoto řetězce, nejnovější byla nedávno otevřena před ostravským nákupním centrem Nová Karolina. Většinu z provozoven řídí franšízanti, kteří jsou zodpovědní za chod 6 restaurací. Aktuálně Poe Poe pracuje na zprovoznění dalších dvou franšíz na Moravě. Otázkou je, jaký potenciál Česko pro tento koncept představuje. Kolik poboček tady může nalézt své místo.

„S ohledem na velkou variabilitu našeho konceptu a také fakt, že máme několik velikostí a typů úrovní podniků Poe Poe ( od klasických provozoven až po Poe Modul více informací na webu www.poe-poe.cz ), jsme schopní cílit jak na velká města, tak i na ta malá. Potenciálních míst tak u nás najdeme hodně,“ říká Martin Kovářík, spolumajitel společnosti Industriale food.

Co se týká Moravy, je pobočková síť poměrně slušně rozrostlá. Další fází, na které se momentálně pracuje, je posílení zastoupení v Čechách a proniknutí do hlavního města a zahraničí.

Dobré nápady stojí za pozornost

Zájemci o licenci musí splňovat základní předpoklady pro úspěšné vedení franšízové restaurace. Nezbytná je chuť učit se nové věci, jasná představa o cílech, kterých chce franšízant dosáhnout a finanční zajištění. Důležitá je také ochota zapojit se aktivně do provozu restaurace. „Zkušenosti v oboru nejsou podmínkou, ale určitě představují výhodu, stejně jako zkušenosti s podnikáním,“ doplňuje Martin Kovářík.

Čas od času se téměř v každé síti objeví franšízant, který se snaží nějak uplatnit svou kreativitu. Záleží vždy na franšízorovi, jak se k takovým krokům partnera postaví. Poe Poe rozumné nápady svých franšízantů vítá. Nicméně je potřeba mít na paměti, že obor gastronomie je velmi specifický a není potřeba vymýšlet věci, které jsou již dávno otestované a ví se o nich, že fungují. „Všem franšízantům, a to nejen těm našim, bych poradil, aby se nejprve zaměřili na každodenní provoz svého podniku, na zvládnutí všech potřebných školení, čistoty provozovny, marketingu a dalších nutností zajišťující bezproblémový chod provozovny. Neměli by ztrácet svůj čas a energii vymýšlením a zkoušením věcí, které jsou již dávno vymyšlené a vyzkoušené,“ uzavírá Kovářík.

Zpět na články