Franchisový koncept POE POE ze Slovácka chce nabízet kvalitní gastronomii za nízkou cenu v moderních restauracích. Cílem konceptu je expanze do všech koutů ČR!
POE POE představuje fast foodový koncept stravování, jehož cílem je dopřát svým zákazníkům pokrmy rychlého občerstvení v příjemném a moderním prostředí restaurace, za více než příznivé ceny. Nabízený sortiment je postaven jednak na tradičních, čechy vyhledávaných fast foodových stálicích, jako jsou hot-dogy, hranolky a krokety, největším hitem POE POE je však pizza, což potvrzuje každodenní obrovský zájem zákazníků.
Pizza se celá vyrábí přímo v POE POE, přímo před očima zákazníků. V průměru 30-ti centimetrovou variaci několika druhů pizz si můžete kdykoli během dne vychutnat za lidovou cenu, něco málo přes 60 korun. V nabídce má POE POE také sladký sortiment, jako jsou různé druhy palačinek, vaflí a čerstvě mixovaných smoothies.
Koncept POE POE dává vale představě, že levné jídlo se musí nabízet v nekomfortním prostředí!
Kde se myšlenka na moderní bistro zrodila? A proč právě budování sítě prostřednictvím franchisingu?
První restaurace POE POE vznikla v Uherském Hradišti. Když se majitelé měli rozhodovat, jakým způsobem chtějí provádět další expanzi, věděli, že síť vlastních provozoven budovat nechtějí. Jako způsob expanze si proto zvolili franchising.
Martin Kovářík, jednatel společnosti k tomu dodává: „Hned na začátku jsme věděli, že nechceme zůstat pouze u jedné restaurace v Uherském Hradišti. Cesta vlastních provozoven nám však přišla náročná jak po stránce neustálých investic, tak náboru zaměstnanců. Jasnou volbou pro nás proto byl franchising. Věděli jsme však, že nejdříve musíme náš koncept zpracovat do té míry, aby byl pro naše franchisanty srozumitelný. Proto jsme se rozhodli nic neuspěchat a než jsme přešli na budování sítě, tak jsme projekt dva roky pilovali právě na restauraci v Uherském Hradišti.“
Aktuálně koncept POE POE provozuje 7 poboček.
Jaké franchisanty koncept POE POE hledá?
„Hledáme lidi, kteří se nebojí učit se novým věcem a mají zápal a odhodlání podnikat v gastronomii.“ vysvětluje Martin Kovářík požadavky na zájemce o franchisu.
Nezáleží proto na tom, zda jste ostřílený podnikatel z oboru gastronomie či teprve svou podnikatelskou příležitost hledáte. Hlavní bude vaše nadšení a odhodlání učit se novým věcem. Všechno ostatní vás v POE POE naučí.
„Aby byla vaše restaurace úspěšná, je důležité, abyste se jako franchisant věnoval svému podnikání osobně. V POE POE nehledáme investory, ale lidi, kteří se svému podnikání chtějí věnovat a podílet se přímo na fungování restaurace,“ říká Martin Kovářík.
Na jak velkou investici se musíte jako franchisant připravit?
Investice do pobočky POE POE se pohybuje ve výši od 2,5 mil až do 6 milionů Kč. Důležitou roli ve finanční náročnosti vybudování restaurace je výběr typu restaurace a aktuální stav daného objektu. Koncept POE POE má aktuálně 3 typy restaurací. U POE Express se investice pohybuje od 2 mil. Kč, u POE Premium mezi 4 až 6 mil. Kč. Na nejnovější variantu restaurace Poe Modul si musí zájemci připravit 8 mil. Kč.
Co nabízí koncept POE POE franchisantům?
Franchisa POE POE svým franchisantům nabízí ucelený balíček informací. Spolupráce začíná v Brně na pobočce, kde zájemce o franchisu získá ucelené informace o celém konceptu a to od představení výroby až po chod pobočky. Pokud franchisanta spolupráce s konceptem zaujme, bude mu ze strany franchisora nabídnuta pomocná ruka při výběru vhodných prostor v lokalitě, kde bude chtít svoji POE POE restauraci provozovat.
POE POE připravuje restaurace na klíč.
Vaším úkolem není budovat provozovnu. Úkolem franchisanta je sehnat potřebné finance a proškolit se na systém vedení restaurací POE POE. Zatímco vy se budete školit, bude probíhat budování vaší provozovny. Za 3-6 měsíců můžete svou provozovnu bez obav otevřít. A ani poté nebudete na podnikání sami. V prvních třech měsících získáte na svou pobočku stávající zaměstnance POE POE, kteří vám budou ve vašich podnikatelských začátcích nápomocni.
Kolik zaměstnanců budete potřebovat na provozování restaurace POE POE?
Počet zaměstnanců se liší podle velikosti restaurace. Základem je zajištění zaměstnanců na čtyři pracovní pozice – sladký bar, slaný bar, kuchyň a výroba pizzy. V každé této části pak pracuje minimálně jeden zaměstnanec. Vše zastřešuje majitel franchisy či jím pověřený manažer.
Máte zkušenosti z gastro provozu a zaujal vás franchising?
Nebo zatím žádné zkušenosti z gastro provozu nemáte, ale hledáte vhodný koncept pro začátek vašeho podnikání?
S konceptem POE POE může podnikat každý, kdo se chce učit novým věcem a je ochoten věnovat se svému podnikání naplno! Řada měst na své franchisanty stále čeká…
Chopte se příležitosti a otevřete si rychlé občerstvení za lidové ceny také ve vašem městě!